نوشته شده توسط : پلیکا

قنات که توسط ایرانیان اختراع شده، پنج الی شش هزار سال قدمت دارد و عمری برابر با تاریخ کهن ایران دارد و در حالی که چینی ها فن حفر قنات را حدود 200 سال پیش از ایرانیان آموخته اند.
گوبلو، دانشمند فرانسوی حدود بیست سال در ایران اقامت داشته و در زمینه آب در ایران کار کرده است و موضوع مطالعه خود را قنات انتخاب می کند طی سفرهای متعدد به مناطق مختلف جهان و با استفاده از 534 منبع علمی، تحقیقی تز دکترای خود را تحت عنوان «قنات فنی برای دستیابی به آب در ایران» می نویسد: گوبلو معتقد است که قنات، ابتدا یک فن آبیاری نبوده بلکه به طور کامل از تکنیک معدن نشات گرفته و منظور از احداث آن جمع آوری آب های زیرزمینی مزاحم (زه آب ها) به هنگام حفر معادن بوده است.

فواید آب های زیرزمینی
شهر ری در چند کیلومتری شهر ری کنونی یکی از پرجمعیت ترین شهرها در امپراطوری هخامنش بوده که از طریق سیستم قنات توانستند آب مورد نیاز خود را تامین کنند و به حیات خود ادامه دهند در حال حاضر عمیق ترین قنات ایران در گناباد است مادر چاه آن دارای 340 متر عمق، 2500 سال قدمت دارد و بیش از 2000 هکتار از اراضی کشاورزان را به صورت سنتی آبیاری می کند، همچنین طولانی ترین قنات در منطقه یزد با طولی بالغ بر 100 کیلومتر و پرآب ترین قنات، قنات اکبرآباد فسا است و عجیب ترین قنات ایران، قنات دو طبقه اردستان است که حدود 800 سال پیش احداث شده است.



:: برچسب‌ها: قنات , آب , معدن، آب های زیرزمینی، ,
:: بازدید از این مطلب : 488
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 21 بهمن 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پلیکا

مصالح لوله کشی توزیع آب سرد و آب گرم مصرفی نباید بیش از 8 درصد سرب داشته باشد.
1)    موادی که برای آب بندی در اتصال دنده ای، روی دنده ها اضافه می شود، نباید سرب داشته باشد.
2)    مصالح لوله کشی نباید برکیفیت آب آشامیدنی اثر زیان آور داشته باشد و نباید رنگ، طعم و بوی آن را تغییر دهد.

لوله کشی پلیکا ساختمان
اگرچه وجود مقدار معینی از سرب در لوله های فلزی لوله را نرم تر و عمل ماشین کاری را از قبیل سوراح کردن، بریدن و تراشکاری آسان می کند، اما در صورت بیش از اندازه بودن مقدار سرب در سطوح تر شده داخلی لوله ها و وصاله های حامل جریان آب، ورود مقدار قابل توجهی سرب به آب آشامیدنی را خواهیم داشت. درصورتی که آب مصرفی برای مصرف انسان مورد استفاده قرار گیرد، نگرانی عمده در مورد وجود سرب در آب آشامیدنی این است که سرب نقش مهمی در نقص های مادرزادی و بیماری های کودکان ایفا می کند. بنابراین، مقدار مجاز سرب موجود در لوله ها و وصاله های لوله کشی، شیرهای برداشت آب و شیرهای حامل جریان آب، نباید از 8 درصد بیشتر باشد. همین مقدار مجاز سرب موجود برای لحیم کاری به حداکثر 2/0 درصد محدود می شود.




:: برچسب‌ها: لوله کشی , ساختمان , مصالح , شیر ,
:: بازدید از این مطلب : 377
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 بهمن 1398 | نظرات ()